понеделник, 6 май 2013 г.

Саймън Грийн "Шадоус Фол"

"Елфите са някогашен сън на природата, който не е продължил дълго."
...

Шадоус Фол е град, където отиват всякакви хора, идеи, създания и истории да за умрат, защото никой вече не вярва в тях. Но като всеки нормален град си има кмет и шериф, както и карнавал. И пак като всеки нормален град в него се случват и такива неща като убийство. Именно с едно такова започва историята в романа.

Същевременно в града се завръща човек, който го е напуснал като дете и след смъртта на родителите си решава да провери къде е преминало детството му. Той ще разбере, че неговата поява не е случайна и нещата са доста по-различни, отколкото си ги е представял. Той е свързан с пророчество, с което за хубаво или лошо ще трябва да се сблъска.

Същевременно група добре въоръжени фанатици се хвърлят да завладеят града. В последвалата битка се включват скрити сили, някои от тях по-древни от човека.

В романа има изобилие от герои - анимационни, герои от комикси, елфи, всякакви чудновати същества, живи мъртъвци, самото Време, дракони и еднорози, змейове и зверове. На мен обаче ми дойде една идея по-фантасмагористично отколкото ми е по вкуса. Романът за мен си e фентъзи, доста далече от фантастика, което не че е недостатък, но не е точно моята история. Обаче всички, които харесват битки със свръхествесвени и магични сили да не я пропускат.

  
 Превод на Лидия Цекова

 Издание на Изток - Запад

 Във Goodreads

Няма коментари:

Публикуване на коментар